Servicii

null

SERVICE AUTORIZAT
IN GARANTIE SI POST GARANTIE

Utilajele și instrumentele pe care le comercializăm au o durată lungă de viață datorită pieselor de calitate asamblate de distribuitori. Totuși, în cazul în care o intervenție de service devine necesară, furnizorii noștri ne-au oferit votul de încredere în a interveni în perioada de garanție.

Expertiza în domeniu, dotările tehnice, logistice și gradul înalt de specializare ne recomandă ca fiind un service autorizat care asigură reparații și întreținere pentru toată gama de produse comercializate, în conformitate cu regulile impuse de producători.

Piese de schimb originale

În cazul în care trebuie să înlocuim o anumită componentă a echipamentului tău, fii sigur că va fi originală;

Garanție pentru manoperă

Toate reparațiile efectuate beneficiază de garanție pentru piese și manoperă, conform normelor legale;

Service mobil

Echipele de intervenție proprii se pot deplasa în mijlocul lucrărilor, pentru utilajele mari sau la sediul clienților.

CONSULTANTA TEHNICA
DE SPECIALITATE

La solicitare, te vom îndruma către produsele care îți satisfac cel mai bine nevoile și te vom sprijini în învățarea modului în care acestea trebuie utilizate și întreținute.

Serviciul de consultanță pe care îl oferim în magazin este susținut de experiența pe care am acumulat-o în urma trainingurilor organizate de partenerii noștri. În funcție de tipul și stadiul lucrării, dimensiunea șantierului, caracteristicile terenului, metoda de lucru, specialiștii noștri te vor îndruma spre cele mai bune soluții adaptate condițiilor întâmpinate.

Ne specializăm

Participăm periodic la toate trainingurile organizate de furnizor sau de producători, în țară sau străinătate;

Oferim consultanță

Luăm în considerare toate aspectele situației tale, pentru a putea alege împreună echipamentele adecvate;

Oferim sfaturi personalizate

Expertiza în domeniu ne conferă abilitatea de a configura oferte personalizate în concordanță cu particularitățile nevoilor tale.

null

null

ACHIZITIONEAZA PRINSISTEMUL ELECTRONIC DE ACHIZITII PUBLICE - SICAP

Sistemul SICAP avantajează o economie considerabilă de resurse umane, materiale, de timp și vine în ajutorul întreprinderilor care sunt obligate să realizeze 40% din totalul achizițiilor dintr-un an prin mijloace electronice.

Eurotech este înscris pe această platformă electronică și pune la dispoziția autorităților contractante toate utilajele pe care aceștia le comercializează în regim de vânzare normală. Dacă îți dorești să colaborezi cu noi, iată pașii pe care trebuie să îi urmezi:

Alege produsele pe care dorești să le achiziționezi prin SICAP.

Contactează-ne la adresa de email: larisa.paval@eurotech-iasi.ro sau la numărul de telefon 0758.112.968.

Trimite prin email produsele pe care dorești sa le comanzi, precum și indicații legate de plata și livrarea acestora, iar noi îți vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.

Produsele se vor încărca în SICAP, urmându-se apoi cursul normal al unei achiziții directe.